Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Web quest για το μέλλον της Ελλάδας μετά την οικονομική κρίση.

Εισαγωγή

Στην σημερινή εποχή όπου όλα δείχνουν να έχουν ανατραπεί, ένας νέος όρος έχει μπει στο λεξιλόγιο των Ελλήνων: το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η παρουσία του στην καθημερινότητά μας είναι πλέον εμφανής. Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία πολλά λέγονται για το ρόλο του, για τα δεινά και άσχημα που θα επιφέρει στη χώρα μας. Κάποιοι πάλι συζητούν για την μόνη λύση και για τα «οφέλη» που τελικά ίσωα αποκομίση το ελληνικό κράτος.

Στόχος

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να εξοικειωθείτε με τα μηνύματα που εκπέμπονται καθημερινά από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να μάθετε να αξιολογείτε κατά πόσο είναι έγκυρες οι πηγές, τι θα πρέπει να πιστέψετε και τι θα πρέπει να παραβλέψετε και εν τέλει να διαμορφώσετε τη δική σας τεκμηριωμένη άποψη γύρ από τα θέματα που σας αποασχολούν. Στην παρούσα εργασία να κατανοήσετε όσο το δυνατό καλύτερα το πρόβλημα, του πιο θα είναι το μέλλον της Ελλάδας μετά την ένταξη της στο ΔΝΤ.

Διαδικασία

Προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με τις αναλύσεις και τα όσα λέγονται σχετικά με το πρόβλημα καλείστε να χωριστείτε σε ομάδες και να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και να μελετήσετε τις ακόλουθες διευθύνσεις.

Ανατρέξτε στο λήμα της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Διεθνές_Νομισματικό_Ταμείο όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτόν τον οργανισμό ο οποίος έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ποιοι είναι γενικά οι σκοποί του, η διάρθρωσή του, τα μέλη του και ποια τα κριτήρια ένταξης στον οργανισμό αυτόν.

Παρακολουθήστε το παρακάτω παραστατικό βίντεο ΔΝΤ: Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επίσης στο blog « ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» μελετήστε το άρθρο το οποίο αναφέρεται σε μια σύντομη ιστορία του ΔΝΤ από πλευράς του ποιοι έχουν προσφύγει έως τώρα σε αυτό.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΝΤ τον καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος αναφέρεται στην προσφυγή στο ΔΝΤ ως μονόδρομο.

Δείτε την ιστοσελίδα ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Επισκευθείτε το blog ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΝΤ

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο ΕΞΑΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) σχετικό με τη χρεοκοπία της αργεντισμοί. Εντοπίστε πιθανούς παραλληλισμούς με την οικονομία της Ελλάδας.

Κατόπιν καλείστε να χωριστείτε σε 4μελείς ομάδες και να συντάξετε μια αναφορά σχετικά με το ρόλο που θα παίξει το ΔΝΤ στην Ελλάδα και το πώς θα είναι η χώρα μας μετά από αυτό. Συγκεκριμένα θα πρέπει να τεκμηριώστε τη θετική ή αρνητική στάση σας απέναντι στο φαινόμενο αυτό και να σχολιάσετε την αξιοπιστία των πηγών σας.

Αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση των ευρυμάτων κάθε ομάδας θα ληφθούν υπ’όψη η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας σας και η τεκμηρίωσης της κάθε πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου